بایگانی روزانه: فوریه 3, 2014

مطالعات علمی: مراقبه‌‏کنندگان، نیرویی مافوق بشری دارند.

زنی در‌‏حال تمرین مدیتیشن فالون‌‏دافا (فالون‌‏گونگ). (اپک‌‏تایمز)

مطالعات متعدد نشان داده‌‏است که انرژی ساطع‌‏شده از افرادی که به‌‏صورت حرفه‌‏ای مراقبه می‌‏کنند، صد‌‏ها یا هزاران بار بیش‌‏تر از افراد طبیعی است.

در این‌‏جا به چند نمونه از این مطالعات نگاهی می‌‏اندازیم.

۱.امواج گاما، خارج از نمودار

در سال ۲۰۰۴، عصب‌‏شناسی به‎نام ریچارد دیویدسون به بررسی انرژی ساطع‌‏شده از بودایان تبتی، در‌‏هنگام مدیتیشن پرداخت. این مطالعه در دانشگاه استانفورد به‌‏ثبت رسیده‌‏است.

دیویدسون، راهبان پیرو دالای لاما را که هر کدام از آن‌‏ها بین ۱۵ تا ۴۰ سال تمرین مدیتیشن می‌‏کردند، مورد آزمایش قرار داد . او امواج گامای ساطع شده از مغز آن‌‏ها را با دستگاه ثبت امواج الکتریکی (EEG) و اسکن مغزی اندازه گرفت. همچنین بر‌‏روی یک گروه ده نفره از شاگردانی که هیچ تجربه‌‏ی قبلی از مدیتیشن نداشتند، بعد از یک هفته تمرین، آزمایش کرد.

امواج گاما یکی از بالاترین فرکانس‎ها و از مهم‎ترین امواج الکتریکی مغز به‎شمار می‎آید. تولید امواج گاما نیازمند عملی هم‎آهنگ و یکپارچه‌‏ی هزاران سلول عصبی در سرعتی بسیار بالاست.

دیویدسون متوجه شد که فعالیت امواج گاما در برخی از راهبان، پر‎قدرت‎تر و دارای دامنه‌‏ی بیشتری نسبت به همه‎ی موارد ثبت‎شده در تاریخ است. حرکت امواج نیز منظم‎تر از امواجی بود که از داوطلبان غیر‎تمرین‎کننده ساطع می‎شد.

همچنین مشخص شد که مدیتیشن می‎تواند منجر‎به توزیع ماده‎ی خاکستری مغز ‎شود و از آسیب آن جلوگیری کند. آسیب ماده‎ی خاکستری مغز بر ‎روی بسیاری از فعالیت‎های ذهنی و روانی، مثل کنترل احساسات، غرایز، افکار و حرکات اثر می‎گذارد؛ زیرا بخش مربوط به آن که وظیفه‌‏ی کنترل فعالیت‌‏های ذهنی را برعهده دارد، در ماده‌‏ی خاکستری مغز قرار دارد.

مجسمه‌‏ی بودا تیان‌‏تان در هنگ‌‏کُنگ. (Shutterstock)

 

۲.امواج مادون‌‏ صوتی ساطع‌‏شده از استادان چی‌‏گونگ، ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر بیشتر از سطح طبیعی است.

در سال ۱۹۹۸، پروفسور لو یان‌‏فانگ و ده‌‏ها دانشمند امریکایی، پژوهشی را بر‌‏روی استادان چی‌‏گونگ در چین انجام دادند.

چی‎گونگ به روش‌های سنتی چینی گفته می‌شود که چی یا انرژی حیاتی را از‌‏طریق تمرین‌‏های مدیتیشن و بهبود سرشت قلب و ذهن تزکیه می‌کنند تا منجر‌‏به یکی‌‏شدن بدن و ذهن شود. همچنین چی‌‏گونگ دارای تأثیرات شفادهندگی است.

لو یان‌‏فانگ در بررسی‌‏هایش متوجه شد که استادان چی‌‏گونگ قادر هستند فورانی قدرتمند از امواج مادون صوتی از خود ساطع کنند که این میزان ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بار قدرتمند‌‏تر از افراد عادی است.

حتی تمرین‌‏کنندگان جدید، بعد از چند هفته تمرین، امواجی ۵ برابر بیشتر از زمان آغاز تمرین از خود ساطع می‌‏کردند.

مطالعه‌‏ی مشابهی که در کالج طب سنتی چین در پکن انجام و در سال ۱۹۸۸ منتشر شد، نشان داده‌‏است که انرژی ساطع‌‏شده از استادان چی‌‏گونگ که تا ‌‏اندازه‌‏ای مانند امواج مادون صوت بود، ۱۰۰ برابر قوی‌‏تر از یک فرد عادی است. هر دو مطالعه توسط موسسه‌‏ی Healthways به‌‏تفصیل شرح داده شده‌‏است.

۳.توانایی انتشار گرما توسط راهبان در مکان‌‏های به‌‏شدت سرد

در مقاله‌‏ای در روزنامه‌‏‌‏ی منتشر‌‏شده در دانشگاه هاروارد آمده‌‏است که در سال ۲۰۰۲  تعدادی از راهبان تبتی در شمال هند مورد آزمایش قرار‌‏گرفتند.

در این آزمایش، این راهبان را که تقریباً لباسی بر تن نداشتند، درون اتاقی با درجه حرارت ۴۰ درجه‌‏ی فارنهایت (۴درجه‌‏ی سانتی‌‏گراد) قرار دادند و در‌‏حالی‌‏که وارد مراقبه‌‏ای عمیق شدند، ملحفه‌‏هایی که کاملاً با آب سرد خیس شده‌‏بودند را بر روی شانه‌‏هایشان قرار دادند.

به‌‏گفته‌‏ی این مقاله، یک فرد عادی، تحت این شرایط، بی‌‏اختیار به‌‏لرزه می‌‏افتد و حتی دمای پایین بدنش منجر به مرگ او می‌‏شود.

اما بدن راهبان گرم ماند و حتی ملحفه‌‏‌‏ها نیز به‌‏خاطر دمای بالای بدن آن‌‏ها خشک شدند. زمانی‌‏که ملحفه‌‏ها خشک می‌‏شد، جای آن را با پارچه‌‏ای سردتر و خیس‌‏تر عوض می‌‏کردند؛ با‌‏این‌‏وجود هر‌‏یک از راهبان، در طی چند ساعت، سه ملحفه را خشک کرد.

هِربرت بِنسون که به‌‏مدت ۲۰ سال درباره‌‏ی روش‌‏های مختلف‌‏ مدیتیشن مطالعه ‌‏کرده است، در این مقاله می‌‏گوید: « به‌‏عقیده‎ی بودایان، واقعیتی که در آن زندگی می‌‏کنیم، آن چیزی نیست که می‌‏پنداریم. حقیقت دیگری وجود دارد که تحت‌‏تأثیر احساسات و جهان روزمره‌‏ی بشری قرار نمی‌‏گیرد. بودایان معتقدند که کسب این حالت ذهنی، ازطریق انجام کارهای نیک و مراقبه صورت می‌‏پذیرد.»

به‌‏عقیده‌‏ی او گرمای ساطع‌‏شده از این راهبان، دقیقاً نتیجه‌‏ی عمل مدیتیشن بود.

آزمایش‌‏های مشابه دیگری بر‌‏روی افرادی که تمرین مدیتیشن می‌‏کردند، انجام شده‌‏است که در برخی از آن‌‏ها مشخص شد که این افراد قادرند میزان زیادی از انواع مختلف انرژیِ قابل اندازه‌‏گیری ساطع کنند. همچنین آن‌‏ها قادرند متابولیسم و دیگر فرایند‌‏های بدن را کنترل کنند.

تمرین‌‏کننده‌‏ی فالون‌‏دافا (فالون‌‏گونگ) در‌‏حال مدیتیشن. (جِف نِنارِلا/ اپک‌‏تایمز)

 

۴.تأثیرات شگفت‌‏آور شفا‌‏دهندگی

بنا‌‏بر گزارش‌‏های رسیده، بسیاری از تمرین‌‏کنندگان روش معنوی فالون‌‏دافا‌ یا فالون‌‏گونگ که به بیماری‌‏های مزمن و جدی مبتلا بودند، بهبود یافته‌‏اند. فالون دافا یک نوع روش مراقبه است که به پرورش ذهن همراه‌‏ با بدن می‌‏پردازد. اصول آن بر‌‏پایه‌‏ی سه اصل حقیقت، نیک‌‏خواهی و بردباری می‌‏باشد.

لارا سی.پولن، نویسنده‌‏ی پزشکی برنامه‌‏ی سلامت در کانال CBS، در سال ۲۰۰۰م با برخی از تمرین‌‏کنندگان فالون دافا مصاحبه کرد که مقاله‌‏ی او در این برنامه منتشر شد.

پزشکان در سال ۲۰۰۰،  تشخیص دادند که سِن یانگ ۳۹ ساله و از اهالی شیکاگو، مبتلا به بیماری هپاتیت است. وی به پولن اظهار داشت: «دکتر صریحاً به من گفت که من مبتلا به بیماری هپاتیت هستم و هیچ راهی برای درمان آن وجود ندارد و این بیماری تا آخر عمرم همراه من است.»

سن یانگ مدتی پس‌‏از تمرین فالون دافا، دوباره آزمایش داد و نتیجه‌‏ی همه‌‏ی ۳۲ آزمایش او، از‌‏جمله آزمایش مربوط به تشخیص هپاتیت، طبیعی بود.

به‌‏گفته‌‏ی او: «در‌‏آغاز وضعیت فیزیکی‌‏ام به‌‏سرعت تغییر کرد. هنگام پیاده‌‏روی حس می‌‏کردم که بدنم بسیار سبک و در هوا شناور است.»

تمرین‌‏کنندگان فالون دافا می‌‏گویند که تمرینات این روش برای شفای بیماری نیست بلکه یکی از نتایج طبیعی پرورش ذهن و انجام تمرینات مراقبه است که انرژی بدن را در‌‏کنار دیگر تأثیرات این روش تقویت می‌‏کند.

به‌‏گفته‌‏ی ژی پینگ‌‏کُلوچ، تمرین‌‏کننده‌‏ی ۴۳ ساله‌‏ی فالون دافا، «هنگامی‌‏که درون ضعیف و افسرده شود، شخص بیمار خواهد‌‏شد.»

لوح بابلی جزئیات تازه‌ای از نحوه ساخت کشتی نوح (ع) ارائه داد.

یکی از کار‌شناسان باستان‌شناسی موزه بریتانیا می‌گوید که لوحی کوچک به قدمت سه هزارو هفتصد سال نحوه ساخت کشتی نوح را به خوبی توضیح می‌دهد.

به گزارش افکارنیوز؛ روزنامه گاردین نوشت: چندی پیش یک لوح کوچک متعلق به آن دوران به موزه بریتانیا اهدا شده که حدود ۶۰ خط دست‌نوشته بر روی آن حک شده است. ایروینگ فینکل، باستان‌شناس ارشد موزه بریتانیا، از معدود کسانی است که می‌تواند خط بابلی متداول در هزاره‌های قبل از میلاد را بخواند. وی بر اساس محتویات این لوح تحقیقات قبلی خود در مورد کشتی نوح (ع) را تکمیل کرده و در کتاب جدیدی با عنوان «کشتی موعود قبل از نوح» منتشر کرده است.

ایروینگ فینکل در مصاحبه‌ای تاکید می‌کند این لوح حاوی نسخه اصلی و اولیه ماجراهای مربوط به این کشتی است.

از همه آنچه در این لوح نوشته شده تشریح دقیق نحوه ساخت این کشتی بیش از همه توجه باستان‌شناسان را به خود جلب کرده و با اساطیری که تا به امروز در مورد کشتی نوح به دست ما رسیده یک تفاوت آشکار دارد. در این لوح شکل و ساختار کشتی بیضی‌شکل است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز در گزارش خود در این باره می‌نویسد که در اساطیر انجیلی کشتی نوح مثل هر کشتی معمولی دیگری تشریح شده که باریک و بسیار طویل است و طولش شش برابر پهنای آن است. عرشه آن سه طبقه دارد و محل ورود به کشتی در پهلوی آن قرار دارد.

از روی توضیحات مندرج در این لوح می‌توان دریافت که طراحی این کشتی به شکل یک بیضی بزرگ بوده با مساحتی به اندازه سه هزار و ۶۰۰ متر مربع، یا دو سوم یک زمین فوتبال. نحوه ساخت اسکلت و بدنه آن از یک سبد ریسمانی الهام گرفته که در آن تیرک‌های بدنه کشتی مثل دنده‌های موازی و منحنی‌شکل در کنار یکدیگر قرار می‌گرفتند. بدنه کشتی چه از درون و چه از بیرون، با ماده‌ای که یک نوع قیر طبیعی بوده پوشانده می‌شد.

ایروینگ فینکل معتقد است که این طرح برای ساخت کشتی غول‌پیکری بوده که مردمان بابل در آن زمان با ساخت نمونه‌های کوچک‌ترش آشنا بودند. استفاده از این نوع ساختار و فناوری را می‌توان در کشتی‌هایی دید که تا همین چندی پیش در رودخانه‌های مناطق مختلف خاورمیانه مورد استفاده بودند.

به گفته این باستان‌شناس، در این لوح کوچک اشاره می‌شود که قدرت الهی سیلاب بزرگی را به راه انداخت و تنها فردی که از آنجان سالم به در برد همه حیوانات را برای نجات از سیلاب با خود به عرشه این کشتی می‌برد. و حتی به عبارت معروف «جفت با جفت» نیز اشاره می‌کند که در حقیقت نحوه گزینش و ورود جانوران به کشتی را توضیح می‌دهد.

شبکه خبری سی‌ان‌ان می‌افزاید توضیحاتی که در این لوح با قدمت سه هزار و ۷۰۰ سال نوشته شده از اساطیر انجیل کهن‌تر است. ایروینگ فینکل معتقد است که در دوران تبعید گروهی از اندیشمندان قوم یهود به شهر بابل، آن‌ها با داستان مربوط به این کشتی آشنا شدند. شنیده‌ها و تحقیقات آن‌ها پس از بازگشت به فلسطین مبنای اساطیر مندرج در انجیل و تورات قرار گرفته است.

این لوح بابلی را چندی پیش یک شهروند بریتانیایی به موزه بریتانیا در لندن اهدا کرده است. ظاهرا پدر این فرد در دوران جنگ جهانی دوم از نیروهای نیروی هوایی بریتانیا و در خاورمیانه مستقر بوده است. او این لوح کوچک را همراه با چندین شی‌ء اسرارآمیز و تاریخی دیگر از خاورمیانه با خود به بریتانیا آورد.

بر اساس تاریخ‌های ارائه شده در انجیل این سیلاب و سفر نوح (ع) قاعدتاً حدود نهصد یا هزار سال قبل از میلاد مسیح روی داده است. اما طی یک قرن گذشته تحقیقات علمی نشان داده که این سیلاب‌های وسیع خیلی قبل‌تر از آنچه در انجیل نوشته شده اتفاق افتاده‌اند. با این همه هنوز هم این ماجرا کنجکاوی بسیاری را به خود جلب کرده و هر از چند‌گاه در مورد کشف ردپای این کشتی یا کشف بخشی از باقی‌مانده آن در نقاط مختلف خاورمیانه خبرهای جدیدی می‌شنویم.

روزنامه گاردین می‌نویسد که یک موسسه فیلمسازی بریتانیایی قرار است بر اساس پژوهش‌های ایروینگ فینکل به زودی یک فیلم مستند در مورد کشتی نوح برای کانال چهار تلویزیون بریتانیا تهیه کند. در این فیلم مستند بر اساس توضیحاتی که در این لوح باستانی کشف شده یک کشتی واقعی ساخته خواهد شد و قابلیت‌های آن برای حمل بار و مسافر سنجیده می‌شود.

در حال حاضر یک فیلم سینمایی هالیوودی جدید درباره ماجراهای نوح پیامبر آماده نمایش است که راسل کرو هنرپیشه مشهور در آن نقش نوح (ع) را بازی می‌کند. باید دید که با توجه به کشفیات جدید در مورد طراحی این کشتی مشهور، ظاهر و ساختار آن در این فیلم چگونه نمایش داده خواهد شد.